Subaru Impreza WRX STI Carbon

Световната премиера на…
август 23, 2012
STi.bg и ” Prospeed Motorsport ” сключиха договор за дългосрочно сътрудничество
август 23, 2012

Горещото Subaru Impreza WRX STI Carbon направи своя дебют на 41-вото автомобилно изложение в Токио. Хечбекът е базиран на версията A-Line, чиято особеност е, че разполага с петстепенна автоматична трансмисия – нещо нетипично за японската компания.

Както подсказва допълнителното обозначениe „Carbon”, автомобилът е получил елементи, изработени от въглеродни влакна и фибростъкло, сред които е и целият покрив на превозното средство.

Използването на олекотени материали е довело до намаляване на теглото на автомобила и до по-ниско разположен център на тежестта, благодарение на което хечбекът е станал по-стабилен и постига по-добри резултати.

Интериорът на Subaru Impreza WRX STI Carbon е в типичен спортен стил. Той е получил предни седалки Recaro, облечени в комбинация от обикновена и перфорирана кожа, а горните части на таблото и вратите са тапицирани с велур.

Карбоновата Impreza WRX STI, която е изложена в Токио, разчита на 2.5-литров боксеров двигател, генериращ мощност 300к.с. и достигащ максимален въртящ момент 350Нм. при 6 000об/мин.

Първоначално беше съобщено, че автомобилът ще се предлага и с 2.0-литров турбоагрегат, с мощност 308к.с. и максимален въртящ момент 422Нм., но това все още не е потвърдено официално.

За съжаление, Subaru Impreza WRX STI Carbon ще се предлага единствено на пазара в Япония, като засега не се съобщава каква ще е неговата цена.

Коментарите са забранени

Заявка за ремонт