Endurance Trophy

STi.bg и ” Prospeed Motorsport ” сключиха договор за дългосрочно сътрудничество
август 23, 2012
Dunev Racing Game
август 24, 2012

STi.bg имаше уникалната възможност този уикенд да присъства на едно напълно различно по своето съдържание мероприятие , а именно Endurance Trophy или състезание за издръжливост.
То се проведе във формат от една кола с трима пилота, които се редуват без да спират за 3 часа.

Екипът ни имаше удоволствието да отбележи присъствието си на пистата с имена на пилотите като Румен Дунев, Росен Даскалов и Калин Бенчев под името на Дрийм Тийм. Въпреки че обикновено те са опоненти на писта, на това състезание те работиха в екип и доказаха,че трима професионални пилоти с общи усилия могат да надхвърлят всички очаквания.
Първи стартира Калин Бенчев, от който се очакваше да пилотира автомобила първият един час от 3-часовото изпитание . Стартирайки от 7 ма позиция от 12 автомобила, още преди края на втората обиколка, той беше заел втора позиция с лекота, а на 5 –тата минута, вече си извоюва и първата позиция, като убедително взимаше все повече дистанция на втория. Сериозно изтичане на бензин от капачката на резервоара доведе до първото спиране в бокса за смяна на капачката. Отборът изгуби 35 секунди, но в противен случай щеше да бъде дисквалифициран. Това отне няколкото спечелени позиции на Калин, но скоро след това си ги върна без проблем. Лош късмет в 45 –тата минута счупи скоростната кутия на автомобила, което принуди пилотите да завършат състезанието в следващите 2 часа единствено на 4-та скорост. Бърза смяна на пилотите, зареждане с гориво и на пистата излезе Росен Даскалов, който беше направил няколко стотин метра с автомобила преди състезанието, той успя да пилотира цял един час с равно темпо и много добра траектория, за да запази автомобила здрав за своя съотборник Румен Дунев. До момента Дрийм Тийм държеше най-доброто време за обиколка, както и най-добро темпо, убедително първо място в класа си и трето в генералното класиране. Последна смяна преди започването на третия част от надпреварата, Румен Дунев седна зад волана на Импрезата и се отправи към най-трудната и рискована част, а именно да защити първото място до края и да финишира на всяка цена.Въпреки, че автомобила беше с потрошена скоростна кутия , Румен Дунев успяваше да включва и и 2 ра предавка, като започна да връща позиции и от 4 ти в генералното класиране успя да догони 3 тия и да го изпревари, но в последните 7 минути на 3 часовата надпревара колата получи сериозна повреда и се прибра в бокса. Шенкел откъснат от амортесьора отпред в дясно беше абсолютно деформирал окачването на автомобила . Механиците на STi.bg в екип-Валентин Стоичков, Захари Петков, Мартин Георгиев реагираха мигновенно и успяха да върнат колата на трасето . Това отне около 5 минути на екипа, а точно толкова бяха необходими на втория отбор в класа да навакса разликата и да поведат . За съжаление проблемът беше твърде сериозен и Дунев нямаше възможност да си върне първата позиция за оставащите две обиколки. На 4 та скорост почти без едно колело и извадени предна и задна полуоска. Така екипът на STi.bg под името Дрийм Тийм завършиха на второ място в клас Модифицирани над 2000 куб.с. Състезанието беше изключително емоционално,всички пилоти участващи в мероприятието показаха изключителен феърплеи и колегиалност.
Случва се често в автомобилния спорт късметът да поставя на изпитание уменията както на пилотите, така и на механиците. В случая екипът на STi.bg показа много – съобразителност, бързина, стратегия, професионализим и също така научи много!

Повече снимки от събитието може да видите тук….

Коментарите са забранени

Заявка за ремонт