STi.bg на Рали ” Твърдица “

STi.bg на Tuning Show 2014
юни 11, 2014
STi.bg-първи в “Твърдица”
юли 3, 2014

Екипът на STi.bg , ще вземе участие в 10-тото Рали “Твърдица-Елана” този уикенд – 28 -29.06.2014г. Тече усилена подготовка по рали автомобилът , който претърпя кардинали промени след участието си във Велико Търново миналият месец . Пилот на автомобила ще бъде Калин Бенчев а негов навигатор Алексанър Спиров , като това ще бъде едва тяхното 2-ро участие на рали.
Нека всички фенове на марката се чувстват поканени на очертаващият се истински автомобиен празник .
Untitled-1
Ето и малко информация директно от официалният сайт на ралито:

Тази година Рали “Твърдица-Елена” ще бъде първото рали в от календара на БФАС, което се провежда в най-хубавия сезон на годината – началото на лятото. Това неминуемо ще провокира още повече феновете, доста често спирани от дъждовния и дори снеговит по високите места на балкана октомври, да утроят броя си под дебелите букови гори и острите завои из балкана. Освен това кратките преходи между етапите правят ралито много компактно и удобно за наблюдение от зрителите. Трасета, които са възела на състезанието са с денивелация от 350 м до 1250 м надморска височина. Дължината на ралито е 190 км, от които 103 км са състезателни, разделени в девет скоростни отсечки. Състезанието е в два дни, като в първия ден e техническия и административен преглед, официалната церемония и скоростен етап “Детелината”. Разположен в самия град Твърдица, той предизвиква огромен интерес и е атракция за публиката. През втория ден се преминават етапите из неповторимия Елено-Твърдишки балкан, както и многообещаващият СЕ Елена, който ще се проведе в едноименния град. Както споменах за втора поредна година в организацията на състезанието се включи и община Елена на чиято територия преминават още два от скоростните етапи. В град Елена също ще има прегрупиране и часова контрола, където жителите, гостите и туристите на града и общината ще могат да изпитат удоволствието да застанат близо до кервана наречен Рали.

Ново за юбилейното издание на надпреварата , ще бъде ,че в центъра на град Твърдица ще бъдат разположени не само Щабът, Пресцентърът, Затвореният парк и Подиумът на ралито, но и Сервизният парк, както и Техническият преглед за екипажите. Така многобройните обожатели на този спорт ще бъдат винаги в сърцевината на събитията. А комуникативното местоположение на града, като център на рали “Твърдица-Елена”, улеснява зрителите от всички точки на страната, които желаят да посетят надпреварата. Скоростните етапи са в радиус около 15-30 км. от двата домакински града, Секретариатът и Пресцентърът на ралито заемат своето място в дома на културата в гр. Твърдица, а Закритият и Сервизният парк са съответно на площад “Свобода” и ул.”Княз Борис І”. Хотелската база в града и околностите му надхвърля 300 легла. Разбира се може да бъдат използвани и по-луксозните хотели в град Сливен и град Нова Загора, които са на 15-20 минути път от Твърдица. Относно достолепието, забележителното културно-историческото наследство на град Елена, както и като селище с богата възрожденска история и изключително предпочитана туристическа дестинация, може да се говори дълго, така че феновете, които желаят да съчетаят наблюдаване на ралито с активна почивка в Стара планина могат да използват и туристическата база из Еленския балкан която наброява над 2 500 легла.

ОЧАКВАМЕ ВИ !!!

Коментарите са забранени

Заявка за ремонт