Проект – Impreza “BUG” STi

STi.bg и Wiseco партньори и през 2015!
ноември 10, 2014
Весела Коледа с STi.bg
декември 25, 2014

Здравейте ,

Днес ще Ви занимаем с една Impreza и нейния собственик . Този “BUG” STi не е като всички останали , нито пък неговият собственик . Той е наистина всестранно развита личност . В работата си е професионалист, отговарящ за огромни проекти. В свободното си време той практикува йога, в същото време обожава екстремните спортове, обича да чете… . Относно страстта му към автомобилите – ами сам прави първия си проект от А до Я, а именно Subaru Forester Turbo . Да, от А до Я , като сам монтира двигателя от японска версия на Impreza STi GC8 и кабел по кабел преправя старата инсталация на автомобила, за да може да монтира новия компютър. Forester-ът с двигател от STi вече работи…и някак си предизвикателството вече не е същото, авантюрата приключва и, разбира се, започваме да търсим нова.
Един следобяд пред магазина ни спира Impreza, силно наподобяваща странен WRX. В магазина с огромна усмивка се задава “той”, моментално ни изкарва навън, за да видим новата придобивка – Impreza GDB в абсолютно стандатен вид. След бързо опознаване на автомобила получаваме въпрос “Кога да я докарам” ? Естественият отговор е “За?” .Амииии ….. и всичко продължава около няколко часа.
1

Е , сега ще Ви представим резултата.

Колата е оборудвана с преден карбонов капак Seibon Carbon със заключване Aerocatch .
IMG_2307

Под капака веднага се вижда алуминиевият радиатор на Mishimoto, титаниевата разпънка между ботушите, custom diversion plate и всички защитени бензинови маркучи и фитинги за горивната система от Goodridge . IMG_2325

Къстъм горивни рейки ,големи дюзи, бензинов регулатор на Turbosmart,както и моторспорт помпа на Aeromotive са част от горивната система на този STi.
IMG_2324
Но , това далеч не е всичко . Air intake-ът и стига до нещо наистина интересно – хибридна twin scroll турбина на базата на IHI VF37, захваната за custom equal lenght изпускателни колектори и завършваща с генерация Miltek, придаващи на боксера един наистина нехарактерен и изключително приятен звук.

IMG_2315

IMG_2334

Управлението на турбокомпресора е поверено на най-новото поколение електронни бууст контролери на Turbosmart. Променена e лостовата система на 6 степенната кутия , която дава изключителна прецизност при превключването на предавките и още и още…..
IMG_2342

IMG_2336

Резултатът: Много приятна за каране в градски условия Impreza, висока и катереща се по бордюрите, с багажник за ски или сноуборд или пък зимнина ? С редица външни забележки с леко захабени джанти….ех, колко много писане, за да добавим едно НО !!!!
Но , с налягане от 1,3 BAR колата разполага с близо 400 Nm и 350 h.p.

scan0001

Е ако някъде в планината видите черна Импреза, движеща се с вратите напред , влачеща на тавана си ски, борд или може би буркани за зимнина – даааа то това несъмнено е нашият човек, решил да си достави поредната порция адреналин.

На въпроса – А какво ще се случи след зимата ? Ами ще отговорим веднага като копираме едно изречение малко по горе :
“”Кога да я докарам” ? Естественият отговор е “За?” .Амииии ….. и всичко продължи около няколко часа.”

Ето защо нашето мото е „ The power is never enough”

IMG_2344

Software | Madness-Motorsport

Photos | Зоя Григорова

Коментарите са забранени

Заявка за ремонт