STi.bg стартира с победа сезон 2015

Честита Нова 2015 от STi.bg
декември 31, 2014
Проекта GDB – Beast Project и Влади Веселинов
април 4, 2015

STi.bg стартира с победа сезон 2015

Калин Бенчев и Александър Спиров (Дунев Рейсинг, Subaru Impreza) спечелиха открития ралиспринт „Твърдица 2015” – първото състезание от скоростните автомобилни дисциплини за сезон 2015 в България.
RS_Tvarditsa_D2_811

Екипажите караха три минавания на етапа „Чумерна” над Твърдица, чийто маршрут на два пъти беше променян – стартът и финалът бяха преместени по-нагоре в планината, за да могат да карат екипажите на сняг. Дължината на отсечката пък беше намалена от 7 на малко под 6 километра.
Бенчев и Спиров взеха две етапни победи, като започнаха с време 4.06 минути, после подобриха времето си с 3 секунди, а на третото минаване с още 16 секунди.
Втори завърши вторият екипаж на Дунев Рейсинг в това състезание – Георги Янков/Христо Христов (Subaru Impreza), а третото място заеха Антон Титов и Венцислав Мирчев (Citroen DS3).
Бенчев и Спиров постигнаха време 11.58,34 минути, Янков завърши с 12.38,25 минути, а Титов – с 12.46,46 минути.
article-16508_bigBFAS_Rally_Sprint_Tvarditsa_2015_AM_0040

„Карахме три отсечки, но все едно карахме в три различни състезания – заяви след финала победителят Калин Бенчев. – Снегът се топеше много бързо, за третото минаване вече се беше стопил, а сутринта имаше всичко – сняг, киша, чист асфалт, много бързи и неравни участъци.
„За щастие само веднъж закачихме една голяма снежна преспа, през останалото време нямахме никакви проблеми. Надявам се, че на публиката и е харесало състезанието.
„Стартирахме тук, за да направим тест на колата, да проверим някои настройки, как сме се сработили с навигатора. Видяхме си някои грешки, които ще оправим за сезона.Доволен съм от постигнатите резултати, както винаги колата беше безупречно подготвена от екипа на STi.bg, воден от шефа на отбора Валентин Стоичков.“
86055
„Радвам се за второто място на Георги Янков, защото колата му(Субару Импреза) бе подготвена от части в нашият сервиз, значи сме се справили добре. Смятам, че за в бъдеще ще бъде един от основните ни конкуренти в надпреварите, което може само да ни радва.“
„Искам да благодаря на публиката, която ни подкрепяше през цялото време на състезанието. Надявам се, че са останали доволни от видяното. Искам да благодаря и на нашите рекламодатели от България, които ни подкрепиха на това състезание – mobile.bg, GGBG.bg, Workprotect, Topfit, 393print,Madness-Motorsport,FiberMax,RaceFace Custom Parts, както и нашите чуждестранни партньори от WISECO, Turbosmart, King Racing, ARP, KAPS, WinmaX и KW. Някои от тях, пропътуваха хиляди километри за да ни подкрепят и да изживеят с нас тръпката и адреналина от състезанието, за което целият ни екип им благодари сърдечно още веднъж.”

 

Коментарите са забранени

Заявка за ремонт