Втора победа за Бенчев

Бенчев с 1-во място в Бургас
септември 25, 2012
Карък в Търново и за Бенчев
януари 11, 2013

На 6-7 Октомври 2012, на пистата „Дракон“ край с. Калояново отново си дадоха среща най-бързите пилоти от шампионата на затворен маршрут за 2012. След първата си победа преди две седмици в Бургас, пилотът на Дунев Рейснг – Калин Бенчев (Субару ИмпрезаWRX) дойде с намерението да повтори успеха си от състезанието в крайморския град.
По време на първата тренировка Бенчев не бе особенно доволен от поведението на автомобила. Според самия пилот, след промените, направени преди състезанието в Бургас, автмобила е станал тотално различен за управление и е нужна промяна на стила му на управление на толкова бързо трасе, каквото е „Дракон“. Въпреки това времето което Бенчев отбеляза в първата тренировка – 56.01сек. го остави само на 2 десети от секудата зад пилотите от клас Е-макс и първи сред пилотите от неговия клас – Х/4.
Във втората тренировка, спонсорирания от маслата Хаволайн пилот, успя да подобри времето си с 0.66сек и да се справи с двама пилоти от по-горния клас – Е-макс – така да си резервира третото място на стартовата решетка, изоставайки само от борещите се за титлата в серия „Макси“ този сезон Румен Дунев и Илия Царски. Зад него останаха Пламен Камбуров (Мицубиши Лансър Ево 9, Е-Макс), Росен Даскалов (БМВ М5, Е-Макс) както и преките съперници в Х/4 Атанас Божилов (Тойота Селика) и Христо Георгиев (Субару Импреза).
В самото състезание Калин Бенчев стартира уверено и запази третата си позиция, докато зад гърба му люта битка провеждаха Пламен Камбуров и Росен Даскалов. Бенчев остана на третата позиция до шестата обиколка, показвайки как кола от по-ниския клас Х/4 може да е конкурентноспособна на колите от клас Е-Макс. В седмата от общо двадесет обиколки, пилотът на Дунев Рейсинг, натрупал солиден аванс пред преките си конкуренти Божилов и Георгиев, реши да пропусне пред себе си последователно Даскалов и Камбуров и с видимо намалено темпо направи тактическо каране до края на надпреварата, за да спечели битката в клас Х/4 и по този начин да прибави нови 25 точки в борбата за шампионската титла в края на годината. На подиума той бе асистиран от Георгиев, успял да изпревари в края на надпреварата Божилов, който се оплака от прекалено износване на гумите.

Коментарите са забранени

Заявка за ремонт